Fixa så det blir trevligt i badrummet! 

Att ha ett trevligt och mysigt badrum är något som många vill ha, men kanske inte vet vad som ska göras – prata med badrumsrenoveringargöteborg.se. Det behövs inte särskilt många saker för att göra ett badrum mysigt. Visst är det svårare om du har ett väldigt litet badrum, men det behöver ändå inte vara några problem. Om du inte ska byta ut några vitvaror eller byta kakel på väggarna, får du satsa på växter, färgade handdukar, doftljus med mera. Du kan börja med att göra en storrengöring av dusch eller badkar, väggar, golv och vitvaror, så det är extra rent och snyggt när du ska börja inreda. 

 Inred med färger 

Det är vanligt att badrum är vita och färglösa. Även kaklet kan vara vitt och golvet ha en ljus nyans. Ge dig ut i butiker som säljer handdukar och andra trevliga saker du kan använda. Välj gärna handdukar i varma, mörka färger, gärna i flera olika färger som du kan byta med. Köp också några stora sköna badlakan i samma färger, som du kan svepa in dig i efter duschen eller badet. Badrumsmattor brukar inte vara särskilt dyra, köp några stycken i olika färger, då kan du byta när du vill. Vissa gröna växter trivs bra i fuktiga utrymmen, Svärmorstunga är en sådan växt, som växer på höjden och inte på bredden. Ställ den på en pall i en snygg kruka i ett hörn om den får plats. Har du ett stort fönster kan den stå där. Placera doftljus på tvättstället och även på fönsterbrädet, då luktar det alltid gott. I taket eller på väggen kan du hänga små korgar där du bevarar småsaker som du behöver ofta. 

Ljusslingor med batterier 

Något som också är snyggt, är om du hänger upp batteridrivna ljusslingor på väggarna, runt spegel och i fönstret om du nu har något. Då sparar du även in på el, och ett behagligt ljus välkomnar dig och dina gäster när dörren öppnas. I toaletten kan du antingen hänga fast en doftkula som gör att det luktar gott varje gång du spolar. Det finns även sådant medel som kan hällas i spolarbehållaren, ett bättre alternativ eftersom den som fästs i toaletten kan falla ner i vattnet, spolas ner och orsaka stopp. 

Små påsar med doft 

Köp eller sy små söta påsar och fyll dem med exempelvis lavendel eller något annat som luktar gott och placera dem i de små korgarna du satt upp. Du kan också placera några i badrumsskåpet och hänga på krokarna där handdukarna hänger. Små flaskor med blommor du plockat ute under sommarhalvåret och som luktar gott, är även det något som ser trevligt och inbjudande ut. Blommorna byter du ut allt eftersom de vissnar. På vinterhalvåret kan du ha torkade växter i vackra färger. Lycka till med ditt nya och fina badrum!