Förnya ditt badrum snabbt och lätt

När det kommer till badrummet är det viktigt att det är både funktionellt och bekvämt. Många som tröttnat på sitt badrum väljer att renovera det helt och hållet. Detta kan dock ta tid och kosta en hel del. Ett tips till dig som har en liten budget är då att endast göra några mindre förändringar. Det kostar inte jättemycket och kommer få ditt badrum att kännas nytt och fräscht – renovera i stockholm. Här kommer några enkla tips på vad du kan göra när du vill förnya ditt badrum.

Välj naturmaterial

Ett av de enklaste knepen för hur du kan göra ditt badrum lyxigare är att du väljer naturmaterial när du inreder. Detta passar nämligen flera inredningsstilar och kommer mjuka upp intrycket som kan kännas lite kallt när du endast har de praktiska delarna. Genom att hänga upp trähyllor, korgar, bambudekorationer och fina textiler kommer ditt badrum att kännas mer personligt och ombonat. Det finns en hel del att välja mellan när du vill inreda med naturmaterial så du kan hitta exakt det som känns rätt för dig.

Trevliga färger

Det är vanligt att inreda ett badrum i vita nyanser, men det kan bli lite tråkigt. Ett tips är att du väljer några fina färger som du placerar ut på olika platser. Det kan innebära att du målar taket en viss färg eller kanske en färgglad byrå. Du kan även måla luckor på skåp du har i badrummet.

Om du har ett badrum med kakelväggar finns det speciell färg du kan använda på dessa. Det finns även dekorplats som kan bidra med lite färg till ditt badrum.

Växter och fina lampor

Andra tips på vad som kan förnya ditt badrum är växter och lampor. Det finns bra alternativ på växter som passar bra i badrummet. Skulle du oroa dig för hur de ska överleva kan du faktiskt välja plastväxter. Det finns de som ser verkliga ut. Bra lampor är en annan sak som kan få ditt badrum att se bättre ut. Du behöver självklart en bra taklampa, men om du har badkar kan det vara trevligt med lite mysig belysning. Ställ fram fina lyktor och levande ljus för att få en trevlig känsla i badrummet.

Snygga detaljer

Sist men inte minst kan du fokusera på de mindre detaljerna. Du kan till exempel välja fina handtag, krokar och toapappershållare. Dessa är dessutom inte särskilt dyra ifall du har en väldigt liten budget. Du kan även hänga upp en fin tavla eller välja ett duschdraperi som ser fint ut.