Tandblekning på ett säkert sätt

Idag väljer allt fler att bleka tänderna. Det kan ske på en rad olika sätt, där en del är betydligt enklare än andra. Oavsett vilken metod man vill använda är det dock viktigt att välja en tandblekning hemma som är säker. Därför har vi gjort en lista över hur du kan få en tandblekning på ett effektivt men säkert sätt.

Gå till tandläkaren
Det är nog självklart för de flesta att tandläkaren är bäst på att bleka tänderna. När du besöker en mottagning kan tandläkaren först titta på dina tänder och avgöra om blekning är en bra ide överhuvudtaget. Proceduren sliter trots allt på tänderna, så du bör först och främst försäkra dig om att dina tänder klarar av blekningen. Om det är fallet kan tandläkaren välja rätt styrka på produkten och låta den verka under den tid som är bäst för just dina tänder. Eftersom du får hjälp av en expert kan du räkna med att blekningen blir välgjord och dessutom trygg.

Använd whitening-tandkräm
En del har uppfattningen att det krävs tandblekning för att få tänderna vitare, men det stämmer inte. Faktum är att du kan komma väldigt långt med en whitening-tandkräm – även den du hittar i matbutiken! Besöker du ett apotek eller en tandläkare kan du med stor sannolikhet hitta även bättre och mer effektiva varianter.

Whitening-tandkräm passar dig som redan har relativt vita och vårdade tänder. Även du som har missfärgningar från kaffe, te och andra anledningar kan oftast se ett väldigt bra resultat när du använder rätt tandkräm. Det är ett skonsamt alternativ, även om det inte skulle bleka tänderna så mycket som du vill. Om du inte skulle vara nöjd kan du fortsätta processen med en annan produkt, men du har du i alla fall färre nyanser kvar att bleka.

Hitta tandblekning på Apoteket
Om du vill prova att bleka tänderna själv och tandkrämen inte räcker kan du vända dig till Apoteket. Där hittar du en rad olika produkter, alltifrån bettskenor till blekningspennor. Fördelen med att handla på apoteket är att du kan ha förtroende för produkterna som säljs. Att bleka tänderna är ingen lek, så det är viktigt att du väljer tandblekning som är ordentligt testad och godkänd.

Samtidigt är det viktigt att läsa instruktionerna noggrant. En säker produkt kan enkelt bli osäker om den används på fel sätt. Var därför uppmärksam på hur produkten ska appliceras och hur länge den ska sitta på tänderna.