Golvslipning är bra för din ekonomi

När du kliver in i ett rum så är golvet det första du möts av. Du kliver på det och använder det hela tiden varje dag. Tyvärr är det lätt att golven blir utslitna och trista med tiden. Kanske börjar nyansen bli alltmer grå, färgen försvinner och den forna glansen känns långt borta. Tyvärr är det dyrt att byta ett helt golv, så det kanske inte är ett alternativ, hellre då att man kan slipa skadat golv. Om du har ett gammalt fint trägolv är det bättre att se över möjligheterna att slipa golvet så det återfår sin forna glans. Oftast vill du även spara det gamla fina golvet eftersom det är en del av husets själ. Du bör i första hand anlita en professionell golvslipare i samband med att dina golv ska slipas. Om det är en mindre yta kan du med rätt kunskap och verktyg göra det själv. Men annars bör du anlita professionell hjälp med slipningen.

Varför golvslipning?

Med hjälp av golvslipning kan du förädla ditt gamla golv. Du får fram det vackra igen och golven både upplevs och känns som nya. Efter slipningen brukar det läggas på en efterföljande ytbehandling som också den bidrar till glans och en ny känsla av värme. Golvslipning är bra för din ekonomi, du slipper byta golv helt samtidigt som du får en ny fräsch känsla. Du kan behålla dina vackra gamla golv och bevara samma känsla i huset.

Vad kostar golvslipning?

Hur mycket golvslipning kostar beror på hur stor yta som ska slipas samt vilken typ av golv det handlar om. Priset kan variera något mellan ett betonggolv, ett äldre trägolv och ett parkettgolv. Det beror också på vilket skick golvet är i och hur mycket slipning och ytbehandling som krävs. Det ska dock sägas att golvslipning i regel är mycket bättre för din ekonomi än att byta till helt nya golv.

Hur ofta behöver du slipa golven?

Golvslipning behöver göras med jämna mellanrum. Exakt hur ofta beror på vilket resultat som du eftersträvar. Om du vill behålla den där nya riktigt fräscha känslan hela tiden så kan vart femte år vara ett bra riktmärke. Men det kan också variera beroende på träslag. Ett parkettgolv i ek har exempelvis betydligt längre livslängd än ett parkettgolv i furu. Då kan det räcka att slipa golvet vart tionde år. Tänk också på att vara rädd om golven och se till att undvika fläckar och repor på materialet. Då håller golven längre, du behöver inte slipa lika ofta och du får mer pengar över till annat. Att ta hand om det golv som du har är bra för din ekonomi.